Så blev jeg tilmeldt et vikarbureau Allerød, hvor vi bor.

Nu har jeg været nyduddannet og ledig i snart et år, så jeg er nødt til at prøve noget nyt. Som følge af dette har jeg tilmeldt mig i vikarbureau Allerød [http://www.temp-team.dk/default.aspx?GroupID=GROUP54&ID=81]. Jeg er uddannet inden for statskundskab, men konkurrencen er stor, og jeg har kun lidt relevant på CV’et. Så jobs via et vikarbureau er måske vejen til, at jeg få jobs på CV-et og oven i købet får noget konkret at stå op til om morgenen. Det er selvfølgelig behageligt ikke at skulle ud af fjerene på snevejsmorgener, men jeg savner altså at komme ud og gøre mit arbejde.

Nu har jeg fået registreret mig, og nu dukker alle spørgsmålene op: Hvad er timelønnen? Mon det er nok at være registreret hos ét vikarbureau? Hvor lang tid går der, inden de ringer? Hvor mon jeg kommer hen? Og bliver jeg glad for at være vikar?

Min søde veninde er hos Vikarbureau Herlev [http://www.temp-team.dk/default.aspx?GroupID=GROUP145&ID=81], og har tidligere været tilmeldt hos Vikarbureau Esbjerg [http://www.temp-team.dk/Default.aspx?GroupID=GROUP146&ID=81], da hun boede derovre i Jylland. Hun har har berettet for mig, at hun jævnligt blev sendt ud på steder, når de ansatte skulle på ferie, var syge eller skulle på barsel. Jeg synes, det ville være super med et barselsvikariat, hvor jeg jo kan være tilknyttet samme arbejdsplads i længere tid.

Hvis jeg i stedet får en masse små jobs af fx nogle ugers varighed er jeg lidt nervøs for, hvordan jeg tackler det med at være fremmed og komme ind uden kendskab til virksomheden. Du når vel knapt nok at kende navnene på kollegerne, før man stopper igen. Til gengæld kommer jeg til at opleve mange forskellige steder, og hvem ved – måske bliver de glade for mig på et af stederne, så jeg kan blive.